YES

Tynset Jazzfestival 2021 • Tynset kirke • Søndag 6. september 2021 kl. 19.00

YES er en nystartet norsk jazztrio med noen av landets mest etablerte utøvere: Jacob Young, Mats Eilertsen og Trygve Seim.

Alle har de egne karrierer som utøvere og bandledere. De har hver for seg og sammen flere utgivelser bak seg på selskapet ECM og de har spilt sammen i utallige band og besetninger. Første gang de møttes var i Youngs grupper på midten av 1990-tallet hvor de lagde albumene “Pieces of Time” og “Glow” utgitt på Curling Legs. Seim og Eilertsen har lenge spilt sammen i The Source og i Seim’s Helsinki Songs Kvartett.

Eilertsen mottok Spellemannsprisen i jazz i 2019 for sin pianotrio utgitt på ECM. I det hele tatt er dette tre meriterte jazzutøvere på høyt internasjonalt nivå. Musikere som har kjent hverandre og spilt sammen i over tjue år.

Denne gangen er de satt sammen etter initiativ av Young, men nå med en mer demokratisk forankret plattform. Trioen spiller musikk fra musikernes eget repertoar, i nye arrangementer, de gjør nye komposisjoner som er skreddersydd til trioen og innimellom slenger de med noe annet de synes er fint og gøy også.

Velkommen til konsert med tre personlige stemmer forent i ny triodrakt!

Medvirkende

  • Jacob Young (gitar)
  • Mats Eilertsen (bass)
  • Trygve Seim (sax)