The Source

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 20. april 2024 kl. 20.00

 

The Source er en kvartett med lang fartstid. Faktisk startet bandet opp allerede i 1993, og har siden 2004 hatt en standhaftig besetning bestående av Per Oddvar Johansen, Øyvind Brække, Mats Eilertsen og Trygve Seim. Sistnevnte speller i følge jazzklubblederen «så vakkert at ulvane grin».

Bandet laget i begynnelsen mye musikk inspirert av Ornette Coleman, men også den nordiske sounden, spesielt var Jan Garbareks 70-talls trio Triptykon viktig i oppstarten. Bandets første utgivelse var «Olemanns Kornett» i 1994. Allerede da hadde bandet staket ut en kurs med en blanding av frijazz, rock og klassiske elementer. I løpet av den lange karrieren har The Source rukket å gi ut sju album, inkludert to utgivelser på ECM.

Etterhvert på 2000–tallet ble musikerne også inspirert av orientalsk/arabisk musikk, gjennom sine spektakulære og sagnomsuste julekonserter. Men etter flere store musikalske samarbeidsprosjekter har The Source nå funnet tilbake til kjernen som kvartett. The Source anno 2024 vil på kveldens konsert reflektere over alle de ulike retningene de har vært innom opp gjennom historien, fra jazz via folk, til arabisk musikk og videre ut på musikalsk oppdagelsesferd.

Medvirkende

  • Trygve Seim (saksofon)
  • Øyvind Brække (trombone)
  • Mats Eilertsen (bass)
  • Per Oddvar Johansen (trommer)