Stian Carstensen

Tynset Jazzfestival 2020 • Rambu • Fredag 28. august 2020 kl. 19.30

Konsert og podcast-innspilling med Stian Carstensen.

Stian Carstensen er kanskje mest kjent som frontfigur i bandet Farmers Market som mottok Spellemannspris i åpen klasse i 2009 og 2012, men også fra programmet «Landeplage» sammen med Ravi. Han er multi-instrumentalist og spiller blant annet trekkspill, gitar, banjo, pedal steel-gitar, bulgarsk fløyte og sekkepipe.

Av mer kuriøse faktaopplysninger kan der nevnes at han har vært på hitlistene i Aserbajdsjan, og har mottatt drapstrusler i brevsform etter å ha skrevet tekst og musikk til en ny nasjonalsang for Norge på oppdrag fra NRK.

Carstensen er et oppkomme av ulike historier, og vi får høre en knippe av de det skal spilles inn en podcast sammen med Bervend Salbu fra Musea i Nord-Østerdalen!

Som soloartist byr han på et mangfoldig repertoar som strekker seg fra folkemusikk til klassisk og improvisasjonsmusikk i forskjellige former. Det være seg hillbilly, barokk og sjøllaga humoristiske viser med mer eller mindre bisarre temaer som lungemos og fleinsopp, samt sosialdemokratiske improvisasjoner over forslag fra publikum.

Innspilling av podcast starter kl. 19.30
Konserten starter kl. 20.30

Medvirkende

  • Stian Carstensen (trekkspill og banjo)
  • Bersvend Salbu (podcast-vert)