Solveig Slettahjell Quartet

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 11. mars 2023 kl. 20.00

 

Solveig Slettahjell er en av de mest fremtredende jazzsangerne vi har her til lands, og har siden debuten med Slow Motion Orchestra i 2001 satt tydelige spor hos både publikum og presse over hele verden.

Solveig har gått svanger med idéen og ønsket om et nytt jazzband lenge og har nå samlet sitt drømmelag av musikere bestående av Andreas Ulvo på piano (kjent fra bl.a. Eple trio, sine soloprosjekter, Mathias Eick band mm.), Trygve Waldemar Fiske på bass (kjent fra bl.a. Hanna Paulsberg Concept og sitt eget band Waldemar 4), Pål Hausken på trommer (kjent fra bl.a. In The Country, Trail of Souls og de senere års duosamarbeid med Solveig) og selvfølgelig Solveig selv på vokal og tidvis også piano.

Bandet arbeider med sanger fra jazztradisjonen og tilliggende kuriosa, samt et par egenkomponerte låter fra Solveigs hånd. Uttrykket preges av den enkeltes musikalske presens og signatur, men også av stilartsmessige referanser til jazztradisjonen, noe vi fikk høre på hennes 14. Album «Come In From The Rain» fra 2020.

Konserten arrangeres i samarbeid med Midt-norsk jazzsenter.

Medvirkende

  • Solveig Slettahjell (vokal, piano)
  • Andreas Ulvo (piano)
  • Trygve Waldemar Fiske (bass)
  • Pål Hausken (trommer)