Olga Konkova og Jens Thoresen + Atle Nymo

Tynset Jazzfestival 2019 • Tynset kulturhus • Lørdag 24. august 2019 kl. 17.30

Olga Konkova, Jens Thoresen og Atle Nymo spiller alle i Ensemble Denada, bandet som har spilt i store deler av verden, turnert med Arild Andersen, Marilyn Mazur og Maria Schneider, samt vunnet en tysk «Grammy». Med musikere som kommuniserer så godt som disse tre, blir dette en virkelig vakker konsert!

I 2016 ga duoen Konkova/Thoresen ut platen «December Songs» som ble en stor suksess. Oppfølgeren «Old Songs» er en samling bearbeidelser av standardlåter. På Tynset Jazzfestival har de med seg Atle Nymo på tenorsax. Om utgivelsen skrev Dagbladet: «Det vi får høre, er på ingen måte gammelmodig. Snarere får vi doggfriske låter som er inspirert av det vi kan kalle «gamle» melodier, men som snarere fortjener betegnelsen evigunge. Gitar og piano sirkler omkring hverandre, kjælent som lekne kattunger. Eller som to høstblader, virvlende rundt og rundt i vinden. Ren poesi, som smyger seg ordløst inn i sjelen.»

Olga Konkova er en av landets fineste pianister med en rekke kritikerroste plater bak seg. Hun har en lang utdannelse i klassisk og jazz fra Russland og USA, både som pianist og komponist. Det er nøkkelen til hennes evne til å blande strålende tekniske ferdigheter på instrumentet, og hun er dypt der inne i musikken til enhver tid. Sammen med Jens Thoresen, er travel gitarist, komponist og arrangør, og Atle Nymo, en av de sterkeste saxofonstemmene som har satt sitt preg på norsk jazz i en årrekke, presenterer trioen et fabelaktig samspill.

Medvirkende

    • Olga Konkova (piano)
    • Jens Thoresen (gitar)
    • Atle Nymo (tenorsax)