Lillebror

Tynset Jazzfestival 2018 • Tynset kulturhus • Lørdag 25. august 2018 kl. 15.30 og 18.00

Å ville nytolke Alf Prøysen er et vågestykke i norsk musikk, noe Lillebror klarer til gangs. I 2017 gav de ut sitt selvtitulerte debut-album til strålende anmeldelser. Gjengen sjarmerer med sin musikalske lekenhet, ferdighet og ikke minst suladialekten til vokalist Siril Malmedal Hauge. Resten av Lillebror består av Alf Hulbækmo, Martin Miguel Almagro Tonne, Martin Lie Svendsen og Henrik Lødøen.

I 2014 satt Alf Hulbækmo og Martin Lie Svendsen sammen i Trondheim og nynna på noen av de gode gamle melodiene; de som nærmest sitter i ryggraden. Det ble fort fristende å spille dem – men ikke bare spille; også spille på dem! For selv om tekstene står godt for seg selv, så inspirerer de lett til spilleglede – det var bare å samle gjengen til jam.

Man kan finne mye i Alf Prøysen sine viser. Ikke bare er de utrolig innholdsrike, det er også så mange av dem! Vi fikk et sterkt forhold til noen av dem som barn, men kan støtt og stadig vende tilbake for å oppdage nye ting; fra sangen om selveste Jørgen hattemaker og kong Salomo, til visa som trøster oss med at vi alltids kan få en frisk start på morgendagen. De handler om dypt menneskelige og hverdagslige temaer, som blir fortalt med en forfriskende letthet. Bilder som hjelper oss å se det store i det små.

Medlemmene i Lillebror er aktive unge musikere, som ofte er ute og spiller både hjemme i Norge og i det store Utland. Hver for seg er de med i flere ulike prosjekter, og er å finne i grupper som Siril & Alf, Megalodon Collective og Lumikide. Det er ganske ulik bagasje de tar med seg inn i bandet, men alle har gått jazzlinja ved NTNU. 

Barn under 2 år kommer gratis inn, men bør hente ut gratisbillett på forhånd.

Medvirkende

    • Alf Hulbækmo (piano)
    • Siril Malmedal Hauge(vokal)
    • Martin Miguel Almagro Tonne (gitar)
    • Martin Lie Svendsen (kontrabass)
    • Henrik Lødøen (trommer)