Lilja og musikklinja

Tronsalen, Nord-Østerdal videregående skole • Onsdag 5. mai 2021 kl. 19.00

Oddrun Lilja, kjent som gitarist i Bugge Wesseltofts «New Conception of Jazz», Frode Haltlis «Avant folk» og «Moksha», kom våren 2020 med sin debutplate i eget navn: «LILJA: Marble». Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, og var listen over årets beste norske album i Klassekampens musikkmagasin i 2020, samt nominert til årets utgivelse i Subjekt, som hevder at «Marble» er et album som vil bli stående i norsk jazzhistorie.

Musikken er inspirert av reiser hvor Oddrun Lilja har samarbeidet med lokale tradisjonsmusikere fra hele verden. På reisene har Lilja blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon fra disse møtene har hun komponert ny musikk, hvor låtene bærer navn etter ti av byene hun har besøkt og hentet inspirasjon fra: New York, Bagamoyo, Casablanca, Paris, Mekelle, Tyr, Kathmandu, Nairobi, Kolkata, og Reykjavík.

Musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole har akkurat rundet 25 år. Gjennom tre år får elevene opplæring på et selvvalgt hovedinstrument. De setter opp konserter innen ulike sjangere som folkemusikk, klassisk musikk, musikal og pop/rock. Elevene som deltar er fra VG3, og har i forkant av konserten vært igjennom en workshop med LILJA. Dette er første gang musikklinja samarbeider med Tynset jazzklubb og vi gleder oss til å høre en konsert der unge talenter får møte og spille sammen med de nyskapende musikerne i LILJA.

Velkommen til konsert i Tronsalen på NØVGS!