Kristin Asbjørnsen

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 26. september 2020 kl. 20.00

Kristin Asbjørnsen har i løpet av de siste 25 årene etablert seg som en av de mest markante stemmene i den norske jazzfloraen. Hun var i mange år frontfigur i ensemblene KRØYT, Dadafon og Kvitretten, der hennes egne låter hadde sentral plass. Hun har en rekke utgivelser bak seg og har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon- pris (Beste Filmmusikk) og Franske Mondomix Babel Med Award for sin musikk.

I 1990 arvet Kristin Asbjørnsen to bæreposer med noter, deriblant over 100 spirituals, av den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90). Spirituals er folketoner og livsuttrykk skapt av de afrikanske slavene i statene. Kristin gjorde et omfattende arbeid med å nytolke og bearbeide stoffet, noe som resulterte i ”Wayfaring Stranger – a spiritual songbook” i 2006, ”The night shines like the day” (2009) og videreført med “I’ll meet you in the morning” i 2013. I forlengelse av spiritualsarbeidet har Kristin fordypet seg i vestafrikanske musikktradisjoner på det svært kritikerroste «Traces Of You» (2018).

De siste årene har Kristin turnert aktivt i Norge, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland. Hennes eminente gitarist Olav Torget skaper en særegen lyd og det rike kammerspillet bærer avtrykk fra både vestafrikansk og afroamerikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkemusikk. På stillferdig og besvergende vis
omfavnes sangene; rått, groovy og sildrende, båret fram av Kristins eiendommelige sang.

Medvirkende

  • Kristin Asbjørnsen (vokal)
  • Olav Torget (gitar)