Karin Krog

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 14. oktober 2017 kl. 20.00

En legende fyller 80! Karin Krog er uten tvil en av Norges fremste jazzsangere som samtidig høster stor internasjonal anseelse. Hun er en skolert artist med fremragende tonekontroll og musikkforståelse. Repertoaret favner vidt fra blues og amerikanske «standards» til elektronisk bearbeidet vokalkunst. Bandet byr på nye og gamle jazzkomposisjoner.

Karin Krog har virkelig levd et liv i jazzens tjeneste. Hun var aktiv som jazzvokalist allerede i tenårene og ble rekruttert til å spille med gruppene til Kjell Karlsen og Mikkel Flagstad. På 60-tallet begynte hun å lede egne grupper, og det var her hun blant annet løftet frem den da ferske tenåringen Jan Garbarek. Mot slutten av 60-tallet begynte Krog å stake ut to parallelle musikalske veier hun har holdt på siden den tid: den tradisjonelle, der hun tolker jazzstandarder, og den eksperimentelle, der hun i stor grad utforsker elektroniske virkemidler og effekter.

I tillegg til å løfte frem musikere som nevnte Jan Garbarek, har Krog arbeidet for å samle jazzmusikere, mest markant ved å ta initiativ til å grunnlegge Norsk Jazzforum i 1965, som da var en ren musikerorganisasjon. Hun tok også kontroll over egen karriere og utgivelser og startet sitt eget plateselskap Meantime Records i 1987.

Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannprisen i jazzkategorien for plata ”Songs About This and That” med John Surman. Hun har også blitt samplet av hip hop-artisten Madlib og forvalter selv sin egen katalog. På hennes eget selskap Meantime Records utkommer snart en fyldig jubileumsboks fylt med godbiter.

    Medvirkende

    • Karin Krog (vokal)
    • Ivar Antonsen (piano)
    • Terje Gewelt (bass)