Jon Eberson Group

Tynset Jazzfestival 2018 • Tynset kulturhus • Lørdag 25. august 2018 kl. 20.00

Jon Eberson Group anno 2017 låter ikke som den Jon Eberson Group man kjente til på 80-tallet – både låtene og lydbildet skiller seg radikalt fra det legendariske jazzrock-soundet som gjerne forbindes med gamle hits som for eksempel «Jive Talking». Dette er kanskje ikke så rart ettersom 2/3-deler av bandets nåværende medlemmer ikke engang er gamle nok til å minnes det glade 80-tallets suksessrike dager. Men «oppskriften» er den samme som den var for 35 år tilbake: gitaristen (og mannen bak det folkekjære bandnavnet) Jon Eberson skriver fortsatt låtene, og vokalisten – som i dagens utgave av Jon Eberson Group heter Hilde Marie Kjersem – skriver tekstene.

I 2010 gav nye Jon Eberson Group, bestående av Eberson, Kjersem og Sigurd Hole (kontrabass) ut sitt første album «Comfort Call» til strålende kritikker. Musikken ble beskrevet som Film Noir av NRK P2, et tålmodig og til tider mørkt album, med låter som snirklet seg inn under hudvevet og festet sine grep rundt sarte hjerter.

Jon Eberson Group vant Spellemann i 1981 og 1983. I tillegg var de nominerte til Årets Spellemann i 1985, men måtte se seg slått av A-ha. 

 

Medvirkende

    • Jon Eberson (gitar)
    • Sigurd Hole (bass)
    • Hilde Marie Kjersem (vokal)