Hayden Powell trio

Smea, Tynset kulturhus • Lørdag 23. april 2016 kl. 20.00

Hayden Powell Trio høstet strålende kritikker for sin platedebut The Attic (2011), og med oppfølgeren Roots and Stems i 2013, viste han seg nok en gang å være en original stemme blant landets jazzmusikere. Trioen kombinerer gamle og nye jazzuttrykk med et melodisk fokus, og gjør seg særlig godt i intime lokaler, slik som Smea i Tynset Kulturhus. De har gitt ut platene The Attic (2011), Roots and Stems (2013) og Circadian Rhythm & Blues (2015).

Det er ikke lett å markere seg i Norges mangfold av kreative jazztrompetister. Hayden Powell gjør det – ikke ved elektronikk a la Molvær eller fløyteimitasjon a la Arve Henriksen, men rett og slett ved et fulltonende varmt trompetspill med dype jazzhistoriske røtter. Samtidig er Hayden Powells uttrykk nyskapende og moderne så det holder (Erling Wicklund, NRK).

Med over 50 konserter i bagasjen fra forrige album, er trioen mer samkjørt enn noen gang, og de tre musikerne viser frem solide ferdigheter som solister. Trioen kjenner hverandre godt, og er kjent for sine selvsikre og kreative opptredener.

Medvirkende

  • Hayden Powell(trompet)
  • Eyolf Dale (piano)
  • Jo Skaansar (kontrabass)