Falkevik

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 2. februar 2019 kl. 20.00

Med mot, kreativitet og kjærlighet for improvisasjon, utgjør Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Marius Trøan Hansen trioen FALKEVIK – en trio som kombinerer det kalde, nordiske jazzuttrykket med elegante og rare popmelodier. Musikken beveger seg i landskapet singer-songwriter/indiejazz, med lyriske instrumentelle partier og riff-baserte soloer.

Debutalbumet «Louder than I’m used to» har bare rukket å bli noen uker gammelt, og har allerede fått flere gode anmeldelser. Dagsavisens anmelder Geir Rakvaag gir plata terningkast 5 og sier at «Falkevik står fram som et høstens beste nye navn». Albumet får også terningkast 5 i Aftenposten under overskriften «Jazztrio med popteft», og anmelder Eivind A. W. Stuen konkluderer med «Falkevik har rett og slett funnet sin plass musikalsk og leverer en gjennomført debut». Falkevik har i oktober og november vært på turné i Tyskland, og har også der fått svært gode skussmål, med 5 av 5 stjerner i InMusic.de og 7/10 på cdstarts.de. Turnéen i Tyskland ble avsluttet med live-opptreden på ZDF Morgenmagazin; Tysklands største frokost-TV med halvannen million seere.

Julie Falkevik Tungevåg, en 30 år gammel pianist og låtskriver fra Sogn og Fjordane, er prosjektets låtskriver. Hun har en mastergrad i utøvende rytmisk musikk fra musikkonservatoriet i Kristiansand og benyttes hyppig som frilansmusiker. De siste årene har hun spilt med artister som Ine Hoem, Erlend Ropstad, Anja Skybakmoen, Anette Askvik og Synne Sanden, for å nevne noen få av mange.

Ellen Brekken (kontrabass og elbass) kommer fra jazz-rock-tradisjonen med band som Spellemann-nominerte Hedvig Mollestad Trio, og Marius Trøan Hansen på trommer spiller i band som Phunky Phat, og kommer mer fra pop/rock-tradisjonen. Musikerne tar med seg sitt respektive særpreg inn i trioen – og summen blir til lyden av FALKEVIK.

Medvirkende

  • Julie Falkevik Tungevåg (vokal, piano og elektronikk)
  • Ellen Brekken (kontrabass, elbass og kor)
  • Marius Trøan Hansen (trommer, elektronikk og kor)