Ellen Andrea Wang: Closeness

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 28. september 2019 kl. 20.00

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan lage hitter og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang. Hun spiller såpass skarp bass at Manu Katché har tatt henne med i bandet jorda rundt, synger så fint at anmeldere nevner stemmen med Rickie Lee Jones og Joanna Newsom i samme setning. Hun er også med i Gurls. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Hun balanserer det lyriske og det røffe, det akustiske med det elektriske, og skaper et tidsriktig og urbant sound. På bestilling fra Nasjonal jazzscene har Ellen Andrea komponert musikk inspirert av basslegenden Charlie Haden og satt sammen en uhyre spennende besetning. Nøyaktig hva det blir får vi høre på konserten 28. september – men vi vet nok til å glede oss!

Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 – 2014). Charlie Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.

Konserten vil bestå av en blanding av av ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og en nytolkning av Charlie Haden sine låter sydd sammen til en helhetlig konsertopplevelse. På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap som har mange musikalske referanser til Charlie Haden sin estetikk. Jon Fält er en svensk trommeslager som er kjent for sitt kreative og åpne trommespill. Han gjorde i ung alder kometkarriere som fast medlem av Bobo Stenson Trio. Han er en av Sveriges mest etterspurte jazztrommeslagere.

Medvirkende

  • Ellen Andrea Wang (bass og vokal)
  • Rob Luft (gitar)
  • Jon Fält (trommer)