Eberson

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 28. januar 2023 kl. 20.00

 

Far og datter-duoen åpner vårsesongen på Tynset jazzklubb!

Mange kjenner den legendariske gitaristen og komponist Jon Eberson fra band som Moose Loose, Blow Out, Jon Eberson Group. Listen over samarbeidspartnere og prosjekter er nesten for lang. Andre forbinder kanskje navnet med hans datter Marte Eberson, kjent fra Highasakite, Løv, en rekke flotte jazzensembler, og nå senest som soloartist. Deres samarbeid debuterte i 2018 med albumet “Empathy” og i 2021 kom oppfølgeren “Between Two Worlds”. Samlet sett har de erfaringer fra svært mange sjangre innen jazz, pop og rock og resultatet er et lydbilde der det råe møter det sårbare, det drømmende møter det dynamiske.

Eberson er et sterkt navn i norsk musikkliv, nå gir far og datter ut sitt andre album som band! På tampen av 2021 kom plata Between Two Worlds ut, båret av to sterke singler som begge har fått rosende omtaler.

Der det første albumet Empathy var et møte mellom to generasjoner jazz og pop i sanger om motgang og vanskelige tider, er plate nummer to et tydelig steg videre. Med lavere skuldre og åpenheten som de to vant på forrige plate, er det nå åpent for større vekt på det instrumentale. Jon og Marte har sparket opp mentale dører og tar oss med ut i store, røffe landskaper – godt hjulpet av tungvekterne Aksel Skalstad på trommer, Jo Berger Myhre, bass og Morten Qvenild på elektronikk, som alle har ridd stormer før.
I sporene kan du høre glede og kreativitet, gjensidig fascinasjon og uredd spill. Denne konserten kommer til å bli en opplevelse, en utrolig fin samling musikere med et nydelig materiale å breie seg på!

Medvirkende

  • Jon Eberson (gitar)
  • Marte Eberson (keys)
  • Morten Qvenild (keys)
  • Jo Berger Myhre (bass)
  • Axel Skalstad (trommer)