Christian Wallumrød Ensemble

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 24. september 2022 kl. 20.00

 

Christian Wallumrød er ansett for å være en av Norges mest prominente musikere og komponister på den samtidige kunstmusikkscenen, og Christian Wallumrød Ensemble (CWE) er et av hans hovedprosjekter.

Wallumrød’s mangeårige samarbeid med produsent Manfred Eicher har resultert i 5 utgivelser med CWE på ECM Records, og albumet Outstairs (2013) ble hedret med en Spellemannpris (den norske ‘Grammy’). Ensemblet har også utgitt platene Kurzsam and Fulger (2016) og Many (2020, nominert til Spellemannspris) på Hubro Music. Samtlige album har blitt møtt med stor begeistring blant kritikere og publikum rundt om i verden, og flere av dem har også havnet på ulike årsbeste-lister i nasjonale og internasjonale medier. CWE har turnert og spilt på festivaler i Norge, Europa, USA, Canada og Japan siden 2003.

Wallumrød har sammen med ensemblet utviklet sin idiosynkratiske kammermusikk over en 20-års periode, og med ulike besetninger.

– “Jeg vet knapt om noen som har tilført norsk musikkliv mer nyskapt særpreg enn Christian Wallumrød de siste tiårene” – Arild R. Andersen, Aftenposten
– The album is a masterpiece, by one of the most important living improvisers and composers” – Andy Hamilton, Jazz Journal (om platen Many)

Medvirkende

  • Espen Reinertsen (sax, blokkfløyte, elektronikk)
  • Eivind Lønning (trompet, elektronikk)
  • Tove Törngren Brun (cello, elektronikk)
  • Per Oddvar Johansen (trommer, vibrafon, elektronikk)
  • Christian Wallumrød (piano, harmonium, elektronikk)