Bendik & Anders

Tynset Jazzfestival 2020 • Rambu • Fredag 28. august 2020 kl. 18.00

Denne krokvelden i Rambu får vi først besøk av noen av de mest fremtredende talentene i norsk folkemusikk om dagen, med opphav i hver sin dal med rike folkemusikktradisjoner.

Anders Lillebo kommer fra Engerdal og spiller en rekke instrumenter, slik som tangenter, trekkspill, gitar og fløyter. Etter flere år med musikkstudier hjemme i Norge, så Anders for seg en fremtid som jazzpianist. En reise til en folkemusikkfestival i Irland, forandret derimot alt. Anders forelsket seg i folkemusikken fra Irland, flyttet til Irland og dykket ned i den rike irske tradisjonen. Det har ført til to soloplater med irsk folkemusikk: «Departure» i 2017 og «Homecoming» i 2019.

Bendik Smedåsgjelten Qvam er fra Fåset, og er kjent for de fleste. Han trakterer blant annet instrumenter som gitar, trompet, bukkehorn og andre eldre folkemusikkinstrumenter. Selv om han til vanlig studerer populærmusikk i Oslo, har han de senere årene har han jobbet mye med folkemusikk fra Østerdalen, og vant blant annet Landskappleiken innen eldre folkeinstrument i 2017. I tillegg har han blitt tildelt Fureprisen som går til en deltager på Landskappleiken under 25 år med et høyt kvalitetsnivå. Hans første plate kommer i 2020.

Sammen spiller Bendik og Anders musikk med en fot i folkemusikktradisjonen fra Østerdalen, og en fot i den rytmiske musikkens verden!

Medvirkende

  • Anders Lillbo (trøorgel, trekkspill, gitar og vokal)
  • Bendik Smedåsgjelten Qvam (gitar, mandolin, bukkehorn og vokal)