Ànnàsuolo

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 30. mars 2019 kl. 20.00

Marianne Pentha sørger for høy gåsehudfaktor når hun synger på samisk med sin sjelfulle stemme. Hennes evne til å røre mennesker med sin formidling og musikalitet har blitt Ánnásuolo sitt varemerke.

Ánnásuolo presenterer poetisk samisk jazz med tekster av blant annet den samiske dikteren Nils-Aslak Valkepää. Musikken består av stemningsfulle låter med elementer fra blant annet jazz og elektronisk musikk.

Ánnásuolo beveger seg i et melodiøst landskap med grooves og bruk av improvisasjon i musikken. Musikerne har bakgrunn fra blant annet jazz, pop, soul og r&b. I bandet spiller Marianne Pentha (vokal), Eirik Fjelde (keyboards), Jakop Janssønn (trommer), Svein Schultz (bass) og John-Kåre Hansen (gitar og joik).

Valkeapääs syngende dikt blir båret frem av vakre melodier med Marianne Pentha på vokal. Pentha har allerede gjort seg bemerket i flere sammenhenger på TV og sammen med Kringkastingsorkesteret. I de siste årene har hun figurert som fast korist for kjente artister som Noora Noor, Vinni, Sivert Høyem og Jarle Bernhoft, både på plateinnspillinger og på turné. Nå synger hun på samisk. Med dette bandet setter Ánnásuolo fokus på ny, samisk musikk til samisk poesi. Ánnásuolo er navnet på en vakker, liten perle på Finnmarkskysten som bandet har tatt navnet sitt fra.

I mars 2017 ga Ánnásuolo ut sin debutplate som fikk anmelderne til å skrive ord som: «Nydelig nyskapende», «uhyre samspilte», «hypnotiserende», «stemningsfullt», «utsøkt» og ”En deiligere musikalsk nyskapning skal man lete lenge etter”. Dagsavisen toppet det hele med ”Ei av vårens finaste utgjevingar.”

Medvirkende

  • Marianne Pentha (vokal)
  • Eirik Fjelde (keyboard)
  • Jakop Janssønn (trommer)
  • Svein Schultz (bass)
  • John-Kåre Hansen (komponist, gitar og joik)