Dobbeltkonsert med Aila trio og Kåre Nymark kvartett

Storsalen, Tynset kulturhus • Lørdag 16. november kl. 20.00

Billetter kommer for salg

I samarbeid med Midtnorsk jazzsenter, presenterer vi en dobbeltkonsert denne kvelden, med Aila trio og Kåre Nymark kvartett

Aila trio

Aila trio er en eksperimentell jazztrio med base i Norge. Komposisjonene er skrevet av bassist Aila Georgia Mae Wartel Collins, og kan beskrives som fortellende melodier som fremkaller en drømmeaktig tilstand. Med Georgias komposisjoner som utgangspunkt, skaper trioen et rystende lydlandskap med sine punkaktige frijazz-beats og minimalistiske improvisasjoner. Det er alltid rom for musikerens individuelle historier innenfor rammene av komposisjonene, og trioen beveger seg fritt mellom improvisert og komponert materiale.

I 2019 ga Aila trio ut sitt debutalbum på plateselskapet HOO-HA Recordings. I 2023 ble deres andre album Shaped by Sea Waves gitt ut på det San Francisco baserte plateselskapet Edgetone Records. Albumet ble kåret til topp én favoritt utgivelser av musikkmagasinet Jazznytt i sommerutgaven 2023. ‘Ganske så perfekt trio-ungjazz (…).’

Medvirkende i Aila trio

  • Georgia Wartel Collins (bass og komposisjoner)
  • Karl Hjalmar Nyberg (saksofon)
  • Andreas Winther (trommer)

 

Kåre Nymark kvartett

Kåre Nymark jr. er fra Langevåg på Sula. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i 2000, og har etablerte seg raskt i toppsjiktet av norske jazztrompetister. Aktiviteten spenner over et bredt spekter av stilarter. Inspirasjonen fra mange turnéer til New Orleans kan høres i bunnen av uttrykket, kombinert med en åpen og tidløs tilnærming til jazztradisjonen. Han har vært med å etablere flere band som har vært eksponenter for vital norsk jazz de siste 25 årene, som Nymark Collective, Funky Butt og Gumbo. Og han var trompetist i Ytre Suløens Jass-ensemble i 18 år.

I fjor vår satt han sammen sin nye kvartett. Med seg har han tre av landets mest hardtsvingende musikere. Musikken er utadvendt, groovy og melodiøs, og alt materialet er egenskrevet. Uttrykket varierer fra det mest intense, til det vare og såre, og er en herlig sammensmelting av store deler av jazztradisjonen.

Medvirkende

  • Kåre Nymark jr. (trompet)
  • Anders Aarum (piano)
  • Jens Fossum (kontrabass)
  • Elias Tafjord (trommer)