• Home
  • Arkiv: Festivalprogram 2016


Improvisasjonsworkshop: Ellen Brekken, Espen Rud og Nils Jansen | Lørdag kl. 11.00

Før den offisielle åpningen, kjører vi i gang en workshop med jazzmusikerne Espen Rud, Nils Jansen og Ellen Brekken. I løpet av workshopen vil musikerne gå igjennom ulike måter å improvisere på, med fokus på rytmikk, akkorder, melodi, formforståelse og diverse begreper innen jazzen. 


Offisiell åpning | Lørdag kl. 13.00

Sommeren 2016 arrangerer Tynset Jazzklubb og Bortistu’ Neby sin første festival. Dette fortjener selvsagt en skikkelig åpning! For offisielt å åpne Tynset Jazzfestival, får vi besøk av Tynset-ordfører Merete Myhre Moen.


Barnejazz: Geitekillingen som kunne telle til ti | Lørdag kl. 13.30

Alf Prøysens historie om «Geitekillingen som kunne telle til ti» fortelles og illustreres musikalsk i denne produksjonen. Ulike dyr i historien får ulike musikalske uttrykk gjennom et bredt spekter av instrumenter og sjangere. Telling og varierte taktarter skaper en annerledes musikkopplevelse.


Lokal byggeskikk og jazz - Foredrag/kåseri med Per Hvamstad | Lørdag kl. 14.15

Tidligere museumsbestyrer ved Nordøsterdalsmuseet, Per Hvamstad, kommer til Bortistu' for å fortelle om garden Bortistu' og dens bebyggelse. 


Workshop: Trommelek for barn fra ca. seks år | Lørdag kl. 14.45

I denne workshopen skal du bli bedre kjent med trommene gjennom spill, lek og bevegelse. I workshopen utforskes forskjellige rytmer gjennom herming og improvisasjon. Workshopen holdes av Signe Marie Feragen, musikkpedagog og dirigent i Tynset skolemusikkorps.

Røros storband | Lørdag kl. 16.30

Røros storband er en viktig del av musikkmiljøet i Fjellregionen. De siste ti årene har storbandet hatt en enorm oppsving i publikumsantall, og vi er glad for å få storbandet til Tynset for å blåse liv i stive dansebein. Bandet leverer frisk, gyngende og swingende storbandmusikk.

Quiz med Bersvend | Lørdag kl. 18.00

Tidligere ordfører Bersvend Salbu sitter inne med mer kunnskap enn de fleste, og om det meste. Quizkongen holder quiz på Bortistu' under festivalen, så finn deg et lag og heng deg på!

Caledonia Jazzband | Lørdag kl. 19.30

Caledonia Jazzband er et av landets spenstigste band i New Orleans-tradisjonen. Helt siden starten, har orkesterets varemerke vært rotekte New Orleans-jazz, koblet med en kreativ evne til fornyelse av denne tradisjonen. I tillegg til å spille konsert lørdag kveld, holder Caldonia Jazzband en jazzgudstjeneste i Tynset kirke søndag 21. august.

Ole Børud | Lørdag kl. 21.30

Om navn som Prince, Toto og George Duke fenger, anbefaler vi at du sjekker ut Ole Børud på Tynset Jazzfestival. Med et uttrykk som er tuftet på funk-pop, 70- og 80-tallssoul, vestkyst-rock og jazz-pop, kommer Ole Børud virkelig til å funke opp lørdagskvelden! 

 

Jazzgudstjeneste | Søndag kl. 11.00 - Tynset kirke

Jazzgudstjeneste med Caledonia Jazzband. Presentasjon av konfirmanter, nattverd, dåp og jazz-messe. Bandets Carl Petter Opsahl er utdannet prest, og holder deler av gudstjenesten. Fri inngang.