Ensemble Denada

Det er et særdeles samspilt og vitalt band med flere nye unge utøvere som kommer til Tynset Jazzfestival for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster. 

Det kunstneriske utgangspunktet ellers er Toruns album «Grand White Silk», og resultatet er blitt et uttrykk der elegant pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Enten du hører Steely Dan på norsk eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon, er det jazz okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada's formidable solister.

"Denadas store kveld" skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Det som skulle være et festivalprosjekt ble til et turnéprosjekt, og hittil er det blitt 20 konserter fra Bremen til Mo i Rana, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings, spilt inn i Tyskland. Albumet ble sluppet i alle formater våren 2019. Konserten på Tynset Jazzfestival blir konsert nr. 21 med Torun Eriksen. Turen til Tynset blir for øvrig bandets første konsert i Norge etter at de har spilt sammen med Maria Schneider og Donny McCaslin i Wien og på Jazzaldia-festivalen i San Sebastian i juli.

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.
Produksjonen er støttet av NOPA og Norsk kulturråd.

Live in Bremen - anmeldelse av Terje Mosnes
NRK - Jazzklubben: Ensemble Denada

 

Medvirkende:

Torun Eriksen (vokal, komponist og tekstforfatter)
Frank Brodahl (trompet og piccolotrompet)
Hayden Powell
(trompet og kornett)
Anders Eriksson (trompet, flügelhorn og althorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, basstrompet og sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Martin Myhre Olsen (altsax)
Nils Jansen (altsax, fløyter)
Atle Nymo (tenorsax og bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (baritonsax)
Olga Konkova (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Per Mathisen (bass)
Håkon Mjåset Johansen (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)